JohanPolling verkeersopleiding

Praktijklessen Bromfiets/Scooter

Als je op een bromfiets/scooter wilt gaan rijden moet je een bromfiets theorie-examen en een bromfiets praktijk-examen afleggen. Je moet minimaal 15,5 jaar zijn voor je mag starten met de theorielessen en miniaal 16 jaar voor je mag starten met de praktijklessen. Voordat je praktijk-examen mag doen moet het bromfiets theorie-examen zijn behaald. Het examen vindt plaats op een 45km/u bromfiets.


Als je het praktijk-examen hebt gehaald mag je rijden op een bromfiets/scooter met helm (geel kenteken) en op een bromfiets/scooter zonder helm (blauw kenteken). Voor alleen het blauwe kenteken (bromfiets/scooter zonder helm) kan geen examen worden afgelegd.


Johan Polling Verkeersopleiding geeft als één van de weinige verkeersopleiders in Nederland praktijklessen op electrische scooters.


Om de praktijklessen zo effectief en efficient mogelijk te laten verlopen maken we gebruik van een draadloos communicatie systeem tussen instructeur en leerling. Hiermee kunnen  verkeerssituaties tijdens de les direct besproken worden.


Wil u een examen doen voor een brommobiel, neem dan contact met ons op.

Tijdens de praktijklessen gebruiken we een instructie kaarten-systeem JPOP™, waarmee
we online de vorderingen van de leerling kunnen bijhouden. De leerling ontvangt periodiek een e-mail van de gemaakte vorderingen.